Nieuws Openbaar Belang draagt bij aan oplossing wooncrisis Zwolle

Published on januari 26th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Openbaar Belang: 200 sociale huurwoningen

Tot aan de zomer draagt Openbaar Belang stevig bij aan de oplossing voor de huidige wooncrisis in Zwolle. Nieuwbouw van meer dan 200 sociale huurwoningen wordt op verschillende plekken in de stad opgeleverd. Dat betekent voor de corporatie een toename van 8 procent van sociale huurwoningen.

Focus op starters

Bij het toewijzen van alle woningen richt Openbaar Belang zich op mensen die de huizen het meest nodig hebben: starters tot 30 jaar. Onder starters verstaat de Zwolse woningcorporatie alle woningzoekenden die geen zelfstandige woning achterlaten. Er wordt gestreefd naar leefbare buurten en gemengde wooncomplexen.

Binnengasthuisstraat

Eind december werden 15 woningen opgeleverd aan de Binnengasthuisstraat. Eigentijdse starterswoningen op een markante plek in de stad. Op deze plek stonden in mei 2023 nog 12 verouderde woningen die in korte tijd zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Lees ook: in 2019 besloot Openbaar Belang samen te gaan bouwen met Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoed.

Weezenlanden-Noord

In de overgang van het oude naar het nieuwe jaar heeft de sleuteluitgifte aan de huurders van de 63 nieuwbouw appartementen in Weezenlanden-Noord plaatsgevonden. Kwalitatief goede en duurzame sociale huurappartementen op een prachtige locatie op de hoek bij de rechtbank en de TAK-school.

Stadshagen

In februari worden de sleutels uitgedeeld van de 37 woningen in De Tippe. Een mix van grondgebonden woningen en beneden-bovenwoningen, omringd door groen. Vervolgens worden in mei 42 flexwoningen naast Hogeschool Windesheim geplaatst. Deze woningen zijn bedoeld voor internationale en Nederlandse studenten en jongere statushouders.

Weezenlanden-Noord

Nog voor de zomervakantie staat de oplevering van het 2e woongebouw in Weezenlanden-Noord op de planning. Dan krijgen 44 nieuwe huurders de sleutels van hun net opgeleverde appartement.

https://www.openbaarbelang.nl/over-ons/nieuws-en-publicaties/nieuws/komend-half-jaar-levert-openbaar-belang-meer-dan-200-sociale-huurwoningen-op/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X