Oplevering 67 woningen in De Bongerd Nijmegen
Onder een tropisch zonnetje vond vorige week de feestelijke sleuteloverdracht plaats van 67 nieuwe sociale huurwoningen in De Bongerd, een nieuwbouwproject van woningcorporatie Portaal in de wijk Lent (Waalsprong), Nijmegen.
De officiële oplevering werd gemarkeerd met een bijeenkomst waarbij bewoners verwelkomd werden door vertegenwoordigers van Portaal, de gemeente Nijmegen en zorgorganisatie Onder de Bomen.
De Bongerd is een bijzonder gemengd wonen project waarin mensen met en zonder zorgvraag samenleven. Van de 67 appartementen zijn er 23 bestemd voor cliënten van Onder de Bomen, 4 voor statushouders en 40 voor reguliere sociale huur. Hiermee draagt het project bij aan een inclusieve en diverse wijk.
Zelfstandiger
Sabien Lukassen, (mede)oprichter van Onder de Bomen: “Onze bewoners krijgen hier hun eigen appartement, dat ze huren van Portaal. Ze willen graag onderdeel zijn van de buurt en contact maken met hun buren. Zo bouwen ze aan een netwerk dat hen helpt om steeds zelfstandiger te leven. De Bongerd is een plek waar verbinding centraal staat – en dat is precies wat we belangrijk vinden. We zijn als Onder de Bomen dan ook enorm trots op deze samenwerking en de kans die dit biedt voor onze bewoners.” Sander Heinsman, bestuursvoorzitter van Portaal: “De Bongerd is geen bouwproject meer – het is een thuis. Hier komt de gedachte achter wonen tot leven: wonen als samen leven. Door juist hier, in Lent, sociale huurwoningen toe te voegen, brengen we balans en gelijke kansen in een wijk in ontwikkeling.”
Krachtenbundeling
Tijdens de bijeenkomst werd een welkomstbord onthuld, met daarop persoonlijke boodschappen van bewoners aan elkaar en van de betrokken organisaties aan de bewoners. Een tastbare uiting van de gemeenschap die hier ontstaat. De Bongerd is tot stand gekomen dankzij intensieve en goede samenwerking tussen Portaal, gemeente Nijmegen, Onder de Bomen en Trebbe, die als ontwikkelende bouwer het plan vertaalde naar een duurzame, eigentijdse woonomgeving. Samen laten zij zien hoe toekomstgericht sociaal wonen eruitziet: inclusief, verbonden en stevig geworteld in de wijk.