Nieuws Parteon plant 99 bomen in straten en tuinen

Published on maart 12th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Gesubsidieerde bomen zorgen voor verkoeling in de wijk

Woningcorporatie Parteon en gemeente Zaanstad willen Zaanse woonwijken gezonder en groener maken. Parteon plant daarom 99 bomen in straten én in tuinen van huurders. Begin deze maand zijn vijf bomen geplant op de Morgensterstraat in Zaandam. Parteon kocht de bomen met gemeentesubsidie.

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat het in Nederland aan de ene kant vaker en harder regent, en aan de andere kant warmer en droger is. Op een zomerse dag kan het in dichtbebouwde buurten met veel stenen en weinig groen erg heet worden. En als het hard regent kan regenwater niet altijd goed wegstromen en staan straten blank. Om deze en andere gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, plant Parteon 99 bomen in Zaanse straten én in tuinen van huurders. De bomen zorgen voor verkoeling in de wijk.

Hittestress

Woensdag 6 maart plantten Melvin Thille, coördinator klimaatadaptief en natuurinclusief wonen bij Parteon, samen met Wessel Breunesse, wethouder Klimaatadaptatie bij de gemeente Zaanstad, vijf bomen (drie elsen en twee berken) aan de Morgensterstraat in Zaandam.

Melvin Thille van Parteon: “Ik ben er trots op dat Parteon in Zaanstad 99 bomen gaat planten. Zo bestrijden we hittestress in versteende gebieden en creëren we een gezondere en fijnere leefomgeving voor iedereen die er thuiskomt. Klimaatadaptatie vraagt een brede maatschappelijke inzet van overheden, bewoners, instellingen en bedrijven. Laten we met elkaar bouwen aan een koelere, groenere en leefbaardere stad.”

Lees ook: vorig jaar plaatste corporatie Parteon modulaire woningen in Zaandam.

Zaanse subsidie

Parteon heeft voor deze 99 bomen subsidie aangevraagd bij de gemeente Zaanstad en is de eerste corporatie die de subsidie heeft ontvangen. Daar zijn we trots op!

Wethouder Wessel Breunesse: “In Zaanstad hebben de woningcorporaties 36% van de woningvoorraad in hun bezit. We zien dat hun huurwoningen veelal staan in groenarme wijken. De corporaties zijn dan ook voor de gemeente een belangrijke partner om de stad samen mee verder te vergroenen en beter leefbaar te maken. Daarom ben ik blij dat Parteon, dankzij deze subsidie, de handschoen heeft opgepakt en de komende tijd ook de tuinen en gemeenschappelijke ruimten rond haar huurwoningen verder gaat vergroenen. Hopelijk doet dit goede voorbeeld ook de andere woningcorporaties volgen. Deze 99 bomen zijn een mooie start, niet alleen omdat bomen de stedelijke natuur in Zaanstad versterken, maar zoals onderzoek ook aantoont maakt een groene omgeving mensen gewoonweg gelukkiger. En dat gun ik alle Zaankanters.”

Wessel Breunesse (links), wethouder Klimaatadaptatie, en Melvin Thille (rechts), coördinator klimaatadaptief en natuurinclusief wonen bij Parteon, samen met een sterke hulp uit de straat. Fotograaf: Pascal Fielmich.

https://www.parteon.nl/over-parteon/actueel/nieuws/nieuwsbericht/samen-zorgen-voor-verkoeling-in-de-wijk


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X