Nieuws partnership tussen Krajicek Foundation en drie Haagse woningcorporaties

Published on april 17th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporaties in zee met Krajicek Foundation

Deze maand ondertekenden Richard Krajicek, Gijsbert van Herk (Staedion), Mohamed Baba (Haag Wonen) en Bert Halm (Hof Wonen) een partnership tussen de Krajicek Foundation en de drie Haagse woningcorporaties.

De meerjarige samenwerking heeft als doel de leefbaarheid in Haagse woonwijken te vergroten, waar de woningcorporaties actief zijn. Het partnership bestaat uit het uitbreiden van het aantal Krajicek Playgrounds met drie nieuwe multifunctionele sportpleinen in Den Haag Zuidwest, en uit het ‘adopteren’ van bestaande Krajicek Playgrounds, zodat het Krajicek Model gecontinueerd kan worden.

Nieuwe Playgrounds

De opening van drie nieuwe Krajicek Playgrounds in de loop van 2024 is onderdeel van het Nationaal Programma Leefbaarheid & Veiligheid voor Den Haag Zuidwest. De Krajicek Foundation en Staedion zagen kansen in de bestaande speelplekken in Den Haag Zuidwest. Daar zijn er best veel van, maar die worden momenteel niet optimaal gebruikt. Vaak omdat ouders het niet veilig vinden voor hun kinderen. Wat als daar, samen met de Haag Wonen en Hof Wonen, het Krajicek model wordt geïntroduceerd?

Samen met de gemeente Den Haag zijn vervolgens drie locaties gekozen, waar nieuwe Krajicek Playgrounds worden geopend. Met de steun van de corporaties kan de Krajicek Foundation activiteiten en programmering (het Krajicek Model) mogelijk maken, wat de leefbaarheid in de wijken ten goede komt. Het gaat om Heeswijkplein (Hof Wonen), Melis Stokelaan (Haag Wonen) en Johannes Voetpad (Staedion).

Lees ook: vorig jaar begon de gemeente Den Haag met het leggen van 312 zonnepanelen.

Krajicek Model

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation in aandachtswijken in heel Nederland Krajicek Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij minimaal twee keer per week begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers.

Momenteel zijn er diverse Scholarshippers vanuit de Krajicek Foundation actief in Den Haag. Zij zorgen er samen met de sportieve partner WSDH voor dat honderden kinderen dagelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen. Den Haag heeft op dit moment 15 Krajicek Playgrounds, allemaal gelegen in aandachtswijken. Met de uitbreiding van de drie Krajicek Playgrounds in Den Haag Zuidwest, komt dat aantal op 18 te liggen.

https://www.staedion.nl/over-staedion/nieuws/ondertekening-partnership-met-krajicek-foundation


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X