Nieuws Realisatie sociale huurwoningen bij Amstelkwartier

Published on juli 6th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Realisatie sociale huurwoningen bij Amstelkwartier

In de zuidwesthoek van ontwikkellocatie Amstelkwartier (fase 2) realiseert woningcorporatie Rochdale 205 nieuwe sociale huurwoningen, een opvangplek voor uithuisgeplaatste jongeren en 13 studio’s voor tienermoeders. De eerste paal voor het project werd afgelopen donderdag geslagen door Jan-Bert Vroege, Rolof Venema en Mohamed Acharki (respectievelijk dagelijks bestuurder Amsterdam Oost, directeur bouwbedrijf Hillen & Roosen en bestuurder van Rochdale). De oplevering van het project is eind 2025.

Sociale huurwoningen

De sociale huurwoningen zijn met name bedoeld voor kleine gezinnen, één- en tweepersoonshuishoudens en starters. Ook is een ruimte van 150 m2 met vijf slaapkamers gepland voor uithuisgeplaatste jongeren. Verder komen er 13 studio’s voor tienermoeders plus 4 woningen voor vrijwilligers die deze moeders ondersteunen. De ruimten voor uithuisgeplaatste jongeren en tienermoeders worden ontwikkeld en gerealiseerd in nauwe afstemming met de nieuwe huurders: stichting Levvel en stichting Timon. Het architectonisch ontwerp van de gebouwen is van Kenk architecten en Zecc architecten.

Woningen voor iedereen

Jan-Bert Vroege: “Er wordt flink gebouwd in Amsterdam Oost en in een gemengde stad is het nodig om passende woningen te bouwen voor iedereen. Rochdale in het Amstelkwartier is hier een mooi voorbeeld van. Er is ook gedacht aan bewoners die begeleid wonen want uiteindelijk willen we dat er snel woningen bijkomen voor verschillende doelgroepen”.
Rolof Venema: “Iedereen verdient een mooie plek om te wonen. Het Amstelkwartier ligt op een prachtige locatie aan het water, op een centrale plek in Amsterdam. Onze expertise, onze motivatie – alles komt in dit project samen. Wij kijken ernaar uit de komende tijd dit mooie gebouw voor Rochdale te mogen realiseren.’
Mohamed Acharki: “Wij bouwen voor iedereen, voor de tienermoeders die geen huis hebben en de jongeren die niet thuis kunnen wonen, kleine gezinnen en starters. Samen kunnen wonen in een ongedeelde stad maakt buurten sterk. En dan op zo’n plek in de stad, dat is geweldig”


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X