Nieuws start van de bouw van 48 woningen in Drachtse wijk Vrijburgh

Published on maart 27th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke bouwstart in Drachten

Deze maand was de feestelijke start van de bouw van in totaal 48 woningen aan de Boterbloem in de Drachtse wijk Vrijburgh. Bouwbedrijf Lont bouwt hier 20 sociale huurwoningen. De overige 28 woningen bouwt Blue Banner en Kuin BV voor particulieren. Het bouwterrein werd officieel geopend door het doorknippen van een rood lint.

Betaalbare plek

Accolade bouwt 20 sociale huurwoningen voor één of twee persoonshuishouden aan de Boterbloem. Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van Accolade vertelt: ‘We zijn blij dat we op deze plek 20 sociale huurwoningen bouwen. De woningen zijn energiezuinig en vallen onder de huurtoeslaggrens. Zo bieden wij huurders een fijne, betaalbare plek in een opkomende wijk.’ De woningen hebben één laag en een kap en krijgen een tuin met berging. 

Lees ook: Corporatie Accolade en Fijn Wonen bouwden vorig jaar 24 energiezuinige huurwoningen in Heerenveen.

Planning

De bouw van de woningen is op dinsdagmiddag 19 maart 2024 officieel gestart. Jetze Lont, directeur van Bouwbedrijf Lont: ‘De woningen bouwen we met een korte doorlooptijd. De woningen worden namelijk al in september dit jaar opgeleverd. Dit komt doordat we werken met het gevelklaarsysteem van Spaansen. Daarmee hebben we een nette bouwplaats en minder transportbewegingen op de bouw.’

https://www.accolade.nl/nl/Home/Over-ons/Nieuws/Feestelijke-start-bouw-20-woningen-aan-de-Boterbloem-in-Drachten.html


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X