Nieuws start bouw van project HOTA

Published on november 8th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Start bouw HOTA: 250 woningen voor studenten en starters

Op 1 november is gestart met de bouw van project HOTA. HOTA wordt dé dynamische en creatieve gemeenschap voor HKU-studenten en starters in Utrecht. Het inspirerende gebouw, de verrassende binnentuin, maar vooral de gebruikers en bewoners maken straks van de ‘Home of the Artists’ een bruisend bolwerk. Vanaf het voorjaar 2024 is dat rondom de bouwplaats zichtbaar. Onder startende kunstenaars is door Cazas Wonen een prijsvraag uitgeschreven om het lange bouwhek met kunst te verfraaien. De oplevering is in 2026, tegen die tijd wordt bekend gemaakt hoe de woningen worden aangeboden.

In HOTA, gebouwd door Bébouw Midreth en G&S Bouw, beiden onderdeel van VolkerWessels, komen ‘kunststudenten in wording’ vlak naast het Cultuurcluster Berlijnplein te wonen. In de punt van het gebouw komt een ontmoetingsruimte. Samen met bewoners wordt deze ruimte verder ingericht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een wasbar, filmcafé, studieruimte of keuken en eethoek. In de binnentuin ontmoeten de bewoners elkaar aan dé Langste Tafel van Utrecht.

Lees ook: in februari gaf Cazas Wonen opdracht aan Hijmans Woningbouw voor de bouw van 120 woningen in Woerden.

HOTA is het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen SSH, HKU, Gemeente Utrecht en Cazas Wonen. Cazas Wonen heeft opdracht gegeven voor de bouw van 250 woningen voor studenten en woonstarters. Het gebouw is ontworpen door KCAP en Studio Nuy en van Noort. 

Foto: Artist impression: KCAP. Een impressie van het gebouw met in de plint de atelierwoningen.

https://www.cazaswonen.nl/over-cazas-wonen/actueel/laatste-nieuws/start-bouw-hota-250-woningen-voor-studenten-en-starters/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X