Nieuws VORM nieuwbouwproject Binck City Park hoogste punt

Published on februari 7th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Hoogste punt Binck City Park

Een jaar geleden startte VORM met de fundatie van het grootschalige nieuwbouwproject Binck City Park in de Haagse Binckhorst. Vorige week bereikte VORM het hoogste punt bereikt.

Aan Binckhorstlaan 135 realiseert de bouwende projectontwikkelaar in opdracht van AXA, Bouwinvest, Verenigd Beheer, Rockfield, M&G, studentenhuisvester DUWO, Holland Immo Group, Qpark en Smitsloo, en in samenwerking met gemeente Den Haag, vier woontorens. Samen goed voor 896 woningen.

Verticale stad

Het mixed-use wooncomplex – naar ontwerp van OZ architecten, VMX architects en Braaksma & Roos architecten – wordt een verticale stad, bedoeld voor studenten, starters én doorstromers. De vier woontorens kennen na oplevering een hoogte tussen de 43,5 meter en 75 meter. Met 600 huurappartementen, 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen een inclusief woongebouw.

Robert van Asten, wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Den Haag: “Op deze plek in de Binckhorst komen straks bijna 900 broodnodige woningen voor iedereen. Een combinatie van studentenwoningen, sociale huur, middenhuur en luxe appartementen, verbonden door groen. Zo bouwen we in Den Haag echt aan betere buurten. Ook op de Binckhorst, dat de komende jaren een levendige wijk wordt, waar mensen kunnen wonen, werken en ontspannen.”

Lees ook: in oktober startte een project in Den Haag voor het plaatsen van 312 zonnepanelen.

Sociaal duurzaam

Het nieuwe woongebouw heeft na oplevering alles wat nodig is voor een sociaal duurzame leefomgeving. In alle facetten draagt Binck City Park bij aan de leefbaarheid van de toekomstige bewoners.

“Het woongebouw kenmerkt zich als natuurinclusieve habitat voor mens en dier, wordt betaalbaar voor een hele diverse doelgroep én kent een mixed-use programmering”, vertelt Sander van de Wolf, Adjunct-directeur VORM Ontwikkeling. “Hier versmelten wonen, werken, studeren en ontspannen. Voor iedereen is hier een plek. Een plek waar je dag en nacht kunt zijn, die straks tot leven komt.”

Over de Binckhorst

Binck City Park verreist op het voormalig industrieterrein de Binckhorst, dat transformeert naar een duurzame, innovatieve en sociaal gemixte stadswijk. Belegger AXA investeerde namens haar klanten in 313 huurappartementen. Verenigd Beheer acquireerde 89 appartementen, Bouwinvest Residential Fund kocht 198 woningen in het project. Ook M&G Real Estate en Rockfield Real Estate acquireerde 296 woningen, waarvan 197 namens DUWO.

Eindbelegger ‘De Smitsloo Groep’ is eigenaar van de 980 m2 ruimte op de begane grond, waarmee zij aanvullende voorzieningen gaan verzorgen voor de toekomstige bewoners. Holland Immo Group heeft de parkeergarage gekocht, waarvan Qpark de exploitatie gaat verzorgen.

Champions League

VORM Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van de vier torens en parkeergarage. Naar verwachting worden de woningen dit jaar opgeleverd.

Ronald Snoek, Directeur VORM Bouw is trots: “Hier bouwen kun je vergelijken met Champions League. Met vier torenkranen op 5.000 m2 Binckhorst terrein bouwen we in dertig maanden met vele vakmensen aan 80.000 m2 vloeroppervlak voor 896 betaalbare woningen.’’

https://vorm.nl/actueel


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X