Nieuws

Published on november 24th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Wocozon wint Award Duurzaamheidsgala als ‘Residentieel project van het jaar’

Solar Magazine heeft Stichting Wocozon uitgeroepen tot het ‘Residentieel project van het jaar’ tijdens het Duurzaamheidsgala op 16 november 2022. De jury gaf aan dat Wocozon laat zien dat sociaal ondernemen en duurzaamheid samen komen in een businessmodel gericht op shared value.

Afgelopen jaar heeft Wocozon ruim 8.000 sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Uitgaande van deze ruim 8.000 woningen met in totaal 56.000 geïnstalleerde panelen, een opgewekte energie van 18,7 kWh en een marktprijs van 40 cent, betekent dat deze bewoners samen 4,6 miljoen euro per jaar besparen. 

Dubbel duurzaam

Het bijzondere is dat Wocozon laat zien dat sociaal ondernemen en duurzaamheid samen komen in een businessmodel en ook nog eens met niet de minste cijfers. Er is een model neergezet gericht op shared value. Wocozon is er voor de sociale huurders. Met de installatie van zonnepanelen, worden bewoners van sociale huurwoningen beschermd tegen oplopende energiekosten. Wocozon zorgt bovendien dat het rendement van de stichting ten goede komt aan de bewoners om nieuwe duurzame initiatieven op te zetten. 

Winnen doen we samen

“Alle aangesloten woningcorporaties, het hele team van Wocozon en iedereen die erbij betrokken is, dragen bij aan deze prachtige prijs,” aldus Roland van der Klauw, directeur en oprichter van Wocozon. “Samen zetten we ons in voor bewoners die het enorm hard kunnen gebruiken. Duurzaamheid is namelijk niet vanzelfsprekend. Zeker niet in de sociale sector en Wocozon heeft gezorgd dat daar verandering in is gekomen.”

Beeld: Foto Roland van der Klauw en Bernie Harkema nemen de Award voor Wocozon in ontvangst: ‘Residentieel project van het jaar 2022’

www.wocozon.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X