Nieuws Wonen Midden-Delfland en Wonen Wateringen starten formeel fusietraject

Published on februari 27th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Wonen Midden-Delfland en Wonen Wateringen starten een formeel fusietraject

Wonen Midden-Delfland en Wonen Wateringen hebben het besluit genomen om starten met een formeel fusietraject te starten. De twee corporaties zien dat er stevige opgaven liggen op volkshuisvestelijke thema’s als nieuwbouw, verduurzaming en leefbaarheid. Doordat de corporaties werkzaam zijn in dezelfde woningmarktregio, liggen er kansen om met een fusie deze opgaven met meer organisatorische en financiële slagkracht op te pakken.

Per 1 januari 2025 willen beide corporaties gefuseerd zijn. De aankomende periode gebruiken Wonen Midden-Delfland en Wonen Wateringen om samen met de betrokken huurdersorganisaties, medewerkers en gemeenten dit formele traject handen en voeten te geven. Parallel daaraan zal in samenspraak met alle betrokkenen de integratie vorm krijgen en in gang worden gezet.

Lees ook: vorig jaar ging Wonen Midden-Delfland een samenwerking aan voor 30 appartementen in Maasland.

Logische stap

“We zien het samengaan van onze organisaties als een logische stap in de ontwikkeling van beide organisaties, waardoor we onze slagvaardigheid en continuïteit verder verstevigen. Ik vind het mooi dat we elkaar gevonden hebben en dat ik deze handschoen mag oppakken”, aldus Ferry van der Pal, directeur-bestuurder Wonen Wateringen.

Peter van Ling, directeur-bestuurder Wonen Midden-Delfland: “We zijn al een tijd met elkaar in gesprek en er is een klik op alle niveaus. Wonen Wateringen blijkt over hetzelfde DNA te beschikken als wij. Door het bundelen van onze maatschappelijke capaciteit kunnen we meer woningen bouwen en verduurzamen. Dat zien we als de grote meerwaarde van deze fusie.”

https://www.wonenmd.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/wonen-midden-delfland-en-wonen-wateringen-starten-een-formeel-fusietraject


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X