Nieuws

Published on januari 19th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wonen Midden-Delfland gaat unieke samenwerking aan voor 30 appartementen in Maasland

Op de locatie Euterpe in Maasland, hebben Wonen Midden-Delfland, de gemeente Midden-Delfland en In The middle of our street (MOOS) de handen ineen geslagen om op een korte termijn 30 appartementen te realiseren, voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen en lokale en regionale woningzoekenden. Hiervoor tekende Peter van Ling, directeur-bestuurder bij Wonen Midden-Delfland, en Joost Hoffman, oprichter van In the middle of our street, in het bijzijn van burgemeester Bram van Hemmen en wethouder Wendy Renzen een realisatieovereenkomst.

Gezien de hoge vraag naar woningen heeft de gemeente met Wonen Midden-Delfland afspraken gemaakt om op het terrein aan het Doelpad voor 10 jaar woningen te realiseren. Het is voor het eerst dat een dergelijk project in Midden-Delfland wordt gerealiseerd. De appartementen zijn gemaakt om na 10 jaar verplaatst te worden. Dit is mogelijk dankzij het modulaire bouwsysteem van het bedrijf MOOS. Het bouwsysteem is niet alleen demontabel en verplaatsbaar, het is ook een circulair systeem gebouwd in CLT (cross laminated timber) met zoveel als mogelijk duurzame en herbruikbare materialen. Door het systeem van MOOS is een snelle ontwikkeling en realisatie mogelijk. Op deze wijze is Wonen Midden-Delfland, in nauwe samenwerking met de gemeente, in staat om binnen een jaar het project te ontwikkelen en te realiseren.

Gepland is om de woningen in het voorjaar te bouwen en in de zomer van 2023 op te leveren. Op de locatie komen twee gebouwen met woningen op de begane grond en op de eerste verdieping. De 30 woningen zijn een mix van kleine en grote woningen, geschikt voor één-persoonshuishoudens en voor gezinnen. Alle woningen voldoen aan de huidige regelgeving op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik. Wonen Midden-Delfland gaat de woningen verhuren. Geïnteresseerden voor deze woningen moeten ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden.  

Peter van Ling: “De snelle realisatie van dit project is alleen mogelijk geweest door de gedreven en deskundige medewerking van de gemeente en MOOS. Onze dank gaat dan ook uit naar de wethouder en de ambtenaren van de gemeente, en naar de medewerkers van MOOS.”

Foto: V.l.n.r. burgemeester Bram van Hemmen, commercieel verantwoordelijke MOOS Rosa Hoogma, wethouder Wendy Renzen, oprichter MOOS Joost Hoffman en directeur-bestuurder Wonen Midden-Delfland Peter van Ling

https://www.wonenmd.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/wonen-midden-delfland-de-gemeente-midden-delfland-en-in-the-middle-of-our-street-gaan-unieke-samenwerking-aan-voor-30-appartementen-in-maasland

Tags: , , , , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X