Nieuws Woningbedrijf Velsen maakt Lorentzstraat duurzaam en veiliger

Published on april 17th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningbedrijf Velsen maakt Lorentzstraat duurzaam en veiliger

Woningbedrijf Velsen heeft in samenwerking met Ooijevaar Bevlogen Bouwers 58 appartementen aan de Lorentzstraat grondig onder handen genomen. De woningen zijn naar een gemiddeld energielabel A gegaan.

Verduurzamen woningen

Bij het ontwerp van de appartementen is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van wonen en duurzaamheid. De buitenkozijnen aan de straatzijde zijn vervangen en de kozijnen aan de galerijkant zijn gerenoveerd. Ook zijn alle hekwerken aan zowel de balkonkant als de galerijkant vernieuwd en zijn er glazen gevelschermen aangebracht. De gevels en het dak zijn extra na geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen, 2 per appartement.

De gaskachels en de elektrische boilers zijn vervangen door centrale verwarming, en de huurders koken nu elektrisch.

Nieuwe entree en algemene ruimtes

Het binnenterrein is afgesloten voor onbevoegden zodat alleen de huurders van het complex er kunnen parkeren. Eind december hebben bewoners meegewerkt aan het gezelliger maken van het binnenterrein met het planten. Het hele complex heeft een mooie nieuwe uitstraling gekregen. Dat geldt ook voor de entree en de algemene ruimtes. Hellen Leijen, projectleider Realisatie: ‘Lorentzstraat is een plaatje geworden, het was echt een jaren ‘80 gebouw met verschoten beplating, maar nu ziet het er super chique uit!’


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X