Nieuws Woongoed Middelburg werkt hard aan de energietransitie

Published on maart 1st, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Sloop en nieuwbouw in Middelburg

Woongoed Middelburg werkt hard aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

De oude woningen in de Oosterscheldestraat stonden tijdens de inundatie onder water. Hierdoor is er zout in de muren gedrongen waardoor vocht optrekt en is er een asbesthoudende laag aangebracht op de muren. Dit is vergelijkbaar met de woningen in ’t Zand waar Woongoed ook koos voor sloop en nieuwbouw. De inwerking van vocht en zout is niet te voorkomen. Woongoed kiest en bouwt daarom 16 nieuwe energiezuinige en aardgasloze woningen.

Zekerheid

Woongoed Middelburg gaf de bewoners tijdens een informatieavond een eerste uitleg over het proces van sloop tot nieuwbouw. Ook konden bewoners hun persoonlijke vragen stellen. De komende periode worden alle bewoners thuis bezocht. Hierbij geeft een medewerker van Woongoed meer uitleg over het proces, beantwoorden ze persoonlijke vragen en kijken naar de persoonlijke situatie.

Om de huurders zekerheid te kunnen bieden is er een sociaal plan. Hierin staat waar huurders recht op hebben en hoe Woongoed ze zekerheid biedt in dit project. Zo krijgen ze voorrang bij het vinden van en andere woning, huurprijsgarantie en een verhuiskostenvergoeding. Terugkeren naar de nieuwbouw mag ook. De huurder gaat dan tijdelijk naar een wisselwoning.

In deze 16 woningen wonen ook huurders met een tijdelijk huurcontract. Zij zijn hier gaan huren voor een tijdelijke periode en weten dat het huurcontract uiteindelijk wordt opgezegd. Bij deze huurders gaat Woongoed ook op huisbezoek. Zij krijgen dan uitleg over het proces en op welke manieren ze zelf op zoek kunnen gaan naar een nieuwe woning.

Lees ook: vorige maand is Huurdersplatform Woongoed Middelburg gestart.

Planning

De komende periode gaat Woongoed in gesprek met alle huurders en worden de plannen verder uitgewerkt. Begin volgende jaar verwacht Woongoed de vergunning te kunnen aanvragen. De nieuwbouw is naar verwachting eind 2026 gereed.

https://www.woongoed.nl/News/3958/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X