Nieuws Na proefperiode blijft Woongoed Middelburg woningen aanbieden via tweehurenbeleid

Published on februari 16th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Tweehurenbeleid: met laag inkomen meer kans op woning

Na een geslaagde proefperiode in 2023 blijft Woongoed Middelburg haar woningen aanbieden via het tweehurenbeleid. Door het verhuren van de huurwoningen met een tweehurenbeleid is er meer keuzevrijheid voor woningzoekenden met de laagste inkomens.

Woongoed is de eerste woningcorporatie in Zeeland die alle woningen verhuurd volgens het tweehurenbeleid.

Passend toewijzen

Alle woningcorporaties moeten passend toewijzen. Dit betekent dat je met een bepaald inkomen alleen kunt reageren op de woningen met een huurprijs die daarbij past. Daarom besloot zij vorig jaar het tweehurenbeleid te testen. De huurprijs wordt dan aangepast naar het inkomen van de huurder. Hierdoor wordt de woning die eerst niet passend gemaakt alsnog passend gemaakt.

Lees ook: vorige maand ging huurdersplatform Woongoed Middelburg van start.

Hoe ‘t werkt

De huurprijs van een woning wordt bepaald door het aantal woningwaarderingspunten. De woningen adverteert Woongoed met die huurprijs op Zuidwestwonen. Zonder het tweehurenbeleid konden de mensen met een lager inkomen alleen reageren op woningen met een huurprijs passend bij hun inkomen. Verdiende je minder dan € 27.725 per jaar, dan kon je alleen reageren op de woningen t/m €650,43. Met het tweehurenbeleid kun je vanaf nu ook reageren op de woningen t/m € 879,66, de huurtoeslaggrens.

Een voorbeeld: Er staat een woning te huur voor €750,-. De laagste inkomens konden voor het tweehurenbeleid alleen reageren op een woning met een huurprijs t/m €650,43. Met het tweehurenbeleid kunnen zij wel reageren op de duurdere woning. Woongoed verlaagt de huurprijs van de woning zodat deze passend is bij het inkomen.

Meer beschikbaar

In de proefperiode van april tot december 2023 zijn er 124 woningen verhuurd volgens het tweehurenbeleid. Er is hierdoor meer keuze voor woningzoekenden op de huurwoningmarkt. Dit draagt bij aan betaalbaar wonen.

https://www.woongoed.nl/News/3950/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X