Nieuws

Published on februari 6th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte gaat 135 nieuwe woningen voor senioren bouwen

Eerder heeft Gemeente Alphen aan den Rijn de wijziging op het Bestemmingsplan Magnolia vastgesteld. Na dit positieve besluit van de Gemeente is er geen beroep ingediend bij Raad van State. We kunnen door met de voorbereidingen volgens onze huidige planning.

Nieuwbouw fase 1

De nieuwbouw op de locatie tussen Magnoliastraat en Bosparkweg betekent het slopen van de huidige bebouwing. De huidige bewoners van de 28 huurbungalows zijn al vanaf begin 2022 op zoek gegaan naar andere woonruimte. Woonforte gaat deze woningen begin 2024 slopen. Op dit terrein komt een prachtig woongebouw met 67 seniorenwoningen. We verwachten dat het half 2025 af is. De huidige huurders van de (gesloopte) bungalows én de huurders van het appartementengebouw hebben eerste keus op het verhuizen naar de eerste fase van de nieuwbouw.

Nieuwbouw fase 2

Als fase 1 klaar is, gaat Woonforte meteen door met fase 2. Deze begint met de sloop van het oude gebouw met 58 appartementen. Als alles volgens planning loopt, gaat de bouw van fase 2 van 68 appartementen begin 2026 van start.

Prettig en veilig wonen

Zijdekwartier architecten uit Leiden heeft een mooi ontwerp gemaakt met twee energiezuinige woongebouwen met elk een binnentuin. Zowel in de binnentuin als rond de twee woongebouwen staan ‘elkaar ontmoeten’ én veel groen centraal. De nieuwe huurwoningen zijn zeer energiezuinig en heel comfortabel. Ze liggen direct bij het mooie Bospark. Kortom, dat is prettig en beschut wonen voor senioren.

Aandacht voor vleermuizen

Bij de voorbereiding van de nieuwbouwplannen heeft Woonforte een Flora- en fauna-onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek de aanwezigheid van dwergvleermuizen. Daarom zijn eerder vleermuiskasten op het vlakbij gelegen gebouw Westerhove geplaatst om deze vleermuizen een andere nest- en verblijfplaats te bieden. In het ontwerp van de nieuwe woningen komen ook nieuwe vleermuiskasten.

https://www.woonforte.nl/over-ons/onze-organisatie/nieuws/groen-licht-voor-135-nieuwe-woningen-voor-senioren/

Tags: , , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X