Nieuws WormerWonen gaat ruim 300 woningen extra verduurzamen

Published on april 13th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WormerWonen gaat ruim 300 woningen extra verduurzamen

WormerWonen gaat ruim 300 woningen extra verduurzamen. De sociale verhuurder start in juni 2023 met de eengezinswoningen op het Ketelhuisterrein. Eind 2023 volgen de flats aan de Koningsvarenstraat en in 2024 de eengezinswoningen aan de Bickershorn en Slijckershorn. Tenslotte zijn in 2024/2025 de appartementen aan de Spatterstraat aan de beurt.  

Alle woningen krijgen een warmtepomp voor verwarming. Een deel van de bewoners gaat in de toekomst elektrisch koken op inductie. Op de daken van de eengezinswoningen en flats komen zonnepanelen die elektriciteit leveren. Als dat nodig is worden bestaande zonnepanelen vervangen en nieuwe panelen bijgeplaatst. In een deel van de woningen zijn ook extra isolatiemaatregelen nodig. Na de aanpak hebben de woningen energielabel A of beter.  

Veel onzekerheid door onvoorspelbare gasprijs  

John van Nimwegen, directeur WormerWonen: “De hele aanpak is een behoorlijke investering die we graag doen. We merken dat er onder huurders veel onzekerheid leeft nu de gasprijs erg onvoorspelbaar is. We horen dat van huurders zelf maar ook van de huurdersorganisatie Huurders voor Huurders. Straks zijn de woningen niet meer afhankelijk van gas en veel energiezuiniger. De CO2-uitstoot vermindert aanzienlijk en dat is beter voor het klimaat. We begrijpen dat de werkzaamheden ingrijpend zijn voor onze huurders. Door alle werkzaamheden per woning in één week te plannen, van maandag tot en met vrijdag, proberen we de overlast te beperken. “   

Prettig wonen betaalbaar houden  

De kosten van de verduurzaming zijn voor rekening van de verhuurder. De bewoners kunnen zelf kiezen of ze mee willen doen aan de zonnepanelen. Daarvoor betalen zij dan wel een maandelijkse bijdrage per paneel. De opbrengsten van de zonnepanelen zien de huurders terug op hun eigen energierekening. WormerWonen streeft samen met de huurdersvereniging naar een verduurzaming van de woningen. Van Nimwegen: “De financiële voordelen van die verduurzaming moeten vooral de huurders ten goede komen. We proberen samen met de huurdersvereniging prettig wonen ook betaalbaar te houden.” 

Participatie van start  

De verduurzaming is onderdeel van het beleid van woonlastenbenadering dat van harte door de huurdersvereniging wordt ondersteund. De komende tijd worden de werkzaamheden verder voorbereid en bewoners goed geïnformeerd. Er zijn bijeenkomsten waarop huurders meer gedetailleerde informatie krijgen en kunnen reageren op de plannen. 

Bekijk voor meer informatie ook de projectpagina van De Versnelling.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X