Nieuws Challenge houten funderingen corporatiewoningen

Published on maart 27th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Challenge houten funderingen corporatiewoningen van start

Vier Amsterdamse woningcorporaties en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dagen marktpartijen en kennisinstellingen uit om met innovatieve oplossingen te komen voor houten funderingen-woningen. Hoe kan herstel van deze fundering sneller en goedkoper? Hoe kunnen we paalrot of bacterie-aantasting van houten funderingen beter stoppen of voorkomen? Is er een oplossing om tegelijkertijd met funderingsherstel meerwaarde of extra woonruimte te creëren? De beste voorstellen worden toegepast in pilotprojecten van Eigen Haard, de Alliantie, Rochdale en Stadgenoot. 

Met huidige aanpak geen extra woningen

De corporaties voorzien de komende 20 jaar een enorme funderingsopgave. In Amsterdam is ruime ervaring met de aanpak van houten funderingen in vooroorlogse buurten, maar deze aanpak vraagt veel van de huurders en is een enorme kostenpost voor woningcorporaties. Met de huidige, kostbare aanpak is er bovendien geen vrijheid om extra, betaalbare woningen toe te voegen. Daarom vragen zij zich af of dit niet anders, beter en goedkoper kan en doen een uitvraag in de markt. 

Brede aanpak

Deze marktgerichte innovatie challenge en pilots maken onderdeel uit van een bredere aanpak van de vooroorlogse buurten, die de Amsterdamse corporaties momenteel verkennen. Zij staan immers voor een groot aantal opgaven tegelijkertijd. Namelijk zorgen voor beheer en onderhoud van de bestaande woningvoorraad, zorgen dat deze woningvoorraad toekomstbestendig wordt, zorgen dat de woningvoorraad groeit, bijdragen aan de leefbaarheid van buurten en zorgen dat dit allemaal betaalbaar blijft. De woningcorporaties willen een brede aanpak van het gebied. Daarom zoeken zij actief de samenwerking op met de gemeente Amsterdam, huurders en particuliere eigenaren.

https://www.de-alliantie.nl/over-de-alliantie/nieuws-en-publicaties/nieuws/challenge-houten-funderingen-van-start/

Tags: , , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X