Nieuws het eerste appartementencomplex van Bouwstroom Noord

Published on mei 26th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Bouwstroom Noord gestart met eerste natuurinclusieve en conceptuele appartementen in Groningen

Dinsdag 23 mei is het startsein gegeven voor de bouw van het eerste appartementencomplex van Bouwstroom Noord in Groningen. Woningcorporatie Lefier en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer bouwen het duurzame complex Midscheeps Lewenborg op de plek van de Oude Bieb in Groningen. Wethouder Rik van Niejenhuis gaf het startsein voor de bouw van de woningen samen met Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed bij Lefier en Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Samen ontwikkelen en bouwen Dura Vermeer en Lefier een appartementencomplex met 10 driekamerappartementen en 28 tweekamerappartementen. De woningen beschikken over bergingen, Franse balkons en buitenruimtes en ontworpen door Inbo Architecten. Het appartementencomplex komt langs het water in Midscheeps, Groningen. Het is een krappe bouwplaats, tussen een kerk en wijkcentrum. Er is daarom extra aandacht voor de bouwlogistiek en communicatie met de omgeving.
Natuurinclusief en duurzaam
Als vanzelfsprekend zijn de appartementen volledig duurzaam dankzij onder andere een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurinclusieve maatregelen getroffen waardoor de huismus, gierzwaluw en vleermuizen een nieuw thuis krijgen in diverse nestkasten.

Transparante samenwerking binnen Bouwstroom Noord

Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo: “De manier waarop Bouwstroom Noord zich committeert aan de woonopgave in Noord-Nederland is noemenswaardig. Het is mooi om te zien hoe we écht als een team samenwerken om woningbouw betaalbaar en beschikbaar te houden. Project Midscheeps is daar een prachtig resultaat van.”

Het project is onderdeel van Bouwstroom Noord, een samenwerkingsverband tussen vijf woningcorporaties uit Noord-Nederland, waaronder Lefier, en twee ontwikkelende bouwers, waaronder Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, is trots op die samenwerking: “Het doel van de bouwstroom is de bouw versnellen door transparante samenwerking en brede afspraken de bouw van nieuwe woningen in de provincies Groningen en Drenthe te versnellen. Inmiddels is de bouwstroom nu bijna twee jaar ‘aan het bouwen’ en werpt de samenwerking haar vruchten af. Deze zomer worden er weer enkele projecten opgeleverd. Naar verwachting worden de woningen in het complex Midscheeps de tweede helft van 2024 via WoningNet aangeboden. De bouwperiode is dus relatief kort voor zo’n complex en dat is een van de voordelen van het bouwen binnen Bouwstroom Noord.”

www.duravermeer.nl

Tags: ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X