Nieuws

Published on januari 5th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Alwel koopt 108 huurwoningen in Breda van ontwikkelaar Reales

Woningcorporatie Alwel heeft van ontwikkelaar Reales 108 woningen in Breda gekocht in het nieuw te realiseren Cosun Park. Met deze aankoop kan Alwel relatief snel nieuwe en betaalbare woningen toevoegen aan het huuraanbod in Breda, wat zeer wenselijk is vanwege de hoge woningnood. De aangekochte woningen bevinden zich in de twee gebouwen Cosun IV en Cosun V, aan de westelijke kant van het park. Start van de bouw is begin 2023 en de oplevering naar verwachting begin 2025. Het gaat om 66 appartementen middenhuur, 42 sociale huurappartementen en 80 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage. Capital Value begeleidde Reales bij de verkoop.

Cosun Park is een unieke nieuwbouwontwikkeling op het terrein van het voormalige hoofdkantoor van de Suiker Unie ten westen van het centrum van Breda. Een perfecte locatie om te wonen in een leefbaar groen woonpark en dicht bij de levendige binnenstad. De totale ontwikkeling omvat 6 complexen met circa 265 huur- en koopwoningen waarvan het eerste complex in aanbouw is. Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen is verantwoordelijk voor de realisatie van Cosun Park.

Marc Snijders, Directeur Reales: ‘’Met de totstandkoming van deze transactie geven we invulling aan de hoognodige vraag naar middenhuur en sociale huurwoningen op een toplocatie in Breda. Het is goed om te zien dat Stichting Alwel in staat is om ondanks de huidige tijdsgeest naar de toekomst te kijken en wil investeren in kwalitatief vastgoed.’’

Marijn Snijders, Algemeen Directeur Capital Value: ‘’In 2022 hebben woningcorporaties in toenemende maten een rol gespeeld bij de aankoop van nieuwbouwprojecten. Samen met institutionele beleggers kunnen corporaties als Alwel een belangrijke rol spelen bij het opgang houden van de bouwproductie van betaalbare woningen en op deze wijze de stijging van het woningtekort tegen gaan.’’

Tonny van de Ven, bestuurder Alwel: “Deze aankoop draagt bij aan onze ambitie om meer betaalbare én kwalitatieve woningen in goede wijken aan te bieden aan onze woningzoekenden. We leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de hoge woningnood. Vanwege de relatief snelle beschikbaarheid zorgen we direct voor het verkorten van de wachttijd voor een huurwoning, die op dit moment onaanvaardbaar hoog is.”

https://www.alwel.nl/

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X