Nieuws

Published on december 20th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

1

Corporatie Centrada verwelkomt eerste bewoners ‘Hooghe Bomen’

Centrada realiseert tussen 2022 en 2024 het nieuwe woongebied ‘Hooghe Bomen’, op het terrein tussen Grietenij en het politiebureau in Stadscentrum Zuid. Op 13 december 2022 ontvingen de huurders van het eerste woongebouw, ‘Schonenburg’ genaamd, de sleutel van hun nieuwe appartement.

Lelystad is mijn thuis

Jon Bedet is één van de 27 nieuwe huurders. “Ik stond al 10 jaar ingeschreven als woningzoekende. Eindigde nooit een keer op de eerste positie voor een woning. En nu is het eindelijk gelukt, mede dankzij de voorrang voor starters in dit woongebouw”, vertelt hij.

Hij betrekt één van de zes woningen die speciaal gereserveerd zijn voor starters. Hier gaat het om personen tussen 23 en 35 jaar oud, die bij hun ouder(s) wonen en minimaal één jaar staan ingeschreven op dat adres. “Ik ben ook nog op zoek geweest naar een koopwoning. Maar met de huidige koopprijzen, is huren voor mij toch realistischer op dit moment. Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is om in Lelystad deze fijne woning te vinden. Ik woon hier namelijk al bijna mijn hele leven. Ik werk hier, doe vrijwilligerswerk en heb een leuke vrienden- en kennissenkring. Lelystad is echt mijn thuis.”

Hooghe Bomen krijgt steeds meer vorm

In het nieuwe woongebied worden 303 appartementen verdeeld over in totaal zeven woongebouwen. ‘Schonenburg’ aan de Grietenij is het eerste woongebouw van de zeven. “De eerste huurders hier in dit nieuwe gebied verwelkomen, is een prachtig moment. ‘Hooghe Bomen’ begint steeds meer vorm te krijgen. We hanteren een hoog kwaliteitsniveau, zowel qua architectuur als woonbeleving. De volgende twee gebouwen zijn al in aanbouw. Deze leveren we volgend jaar op: in totaal 66 nieuwe appartementen. Ook weer met diverse woonoppervlaktes en voor een brede doelgroep”, licht Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, toe.

Duurzaam

‘Schonenburg’ is een gasloos woongebouw met energielabel A. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. Er is gekozen voor een hoogwaardig en eigentijds ontwerp waarbij gebruik is gemaakt van duurzame en mooie materialen. Samen met de gemeente wordt gewerkt aan een plan voor het aanleggen en inrichten van de parkeerplaatsen en het groen, zodat een mooi geheel ontstaat.  

Fotobijschrift (publicatie o.v.v. Fotostudio Wierd)

Foto: Kersverse huurder Jon Bedet bij de deur van zijn nieuwe woning

www.centrada.nl.

Tags: , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlOne Response to Corporatie Centrada verwelkomt eerste bewoners ‘Hooghe Bomen’

  1. Pingback: Corporatie Centrada bouwt 14 ruime eengezinswoningen in Warande - Corporatiebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X