Nieuws Woningcorporatie De Woonplaats start met de ontwikkeling van 20 duurzame woningen

Published on maart 21st, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie De Woonplaats start bouw 20 nieuwe en duurzame woningen Heidevlinder

Woningcorporatie De Woonplaats start samen met Koopmans Bouwgroep met de ontwikkeling van 20 nieuwe en duurzame woningen. In de wijk Eilermarke in Glanerbrug worden aan de Heidevlinder extra sociale huurwoningen toegevoegd. Deze zomer start naar verwachting de bouw.   

De voorbereiding van het bouwplan op het grasveld naast de busbaan tussen de Heidevlinder en Monarchvlinder is in volle gang. Begin 2024 worden de nieuwe huurders hier al verwacht!

Duurzame en conceptuele woningen

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos uitgevoerd! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Daardoor bieden de woningen een optimaal leefcomfort voor de nieuwe bewoners. De basis van de woningen wordt in de fabriek al voorbereid, hierdoor beperkt Koopmans Bouwgroep de bouwtijd op locatie.

In totaal worden er 20 woningen gebouwd. Aan de kopse kanten komen twee rijtjes van 3 eengezinswoningen. Deze woningen hebben drie slaapkamers. In het middengebied komen twee rijen van 7 eengezinswoningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Deze woningen hebben twee slaapkamers. Binnen het plangebied worden ook 30 parkeerplekken toegevoegd voor de nieuwe bewoners. Daarnaast wordt er samen met de gemeente een mooi plan gemaakt voor een groene invulling rondom de woningen, met een wadi en groene tuinafscheidingen.

Verhuur

De verhuur van de woningen start later dit jaar. De woningen worden verhuurd aan de sociale doelgroep. Dit betekent dat ze via het lotingssysteem worden verhuurd met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens (op dit moment € 808,- per maand).

Omwonenden geïnformeerd

De aangekochte kavel van de gemeente Enschede had al de bestemming wonen. Deze week werden de omwonenden in een bijeenkomst over de nieuwe woningen geïnformeerd.

Foto: architect Beltman Architecten

www.dewoonplaats.nl

Tags: , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X