Nieuws Corporatie Lefier verduurzaamt woningen

Published on maart 30th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Lefier verduurzaamt 108 woningen in Lewenborg

Aan het Baken in de Groningse wijk Lewenborg wordt sinds vorige week volop gewerkt. Woningcorporatie Lefier maakt de eengezinswoningen hier een stuk energiezuiniger. Na de werkzaamheden hebben de woningen label A. Dat betekent een goed geïsoleerde, duurzame en comfortabele woning. Komende zomer krijgen de woningen aan de Dukdalf dezelfde verbeterslag.

Isolatie

Alle ramen krijgen HR++ glas en de daken worden geïsoleerd. Dat gebeurt van buitenaf, zodat bewoners relatief weinig last hebben van de werkzaamheden. Sommige woningen hebben al zonnepanelen. Bij iedere woning waar dat niet zo is komen alsnog 8 zonnepanelen. Verder krijgen alle woningen nieuwe mechanische ventilatie. Zo zijn bewoners verzekerd van een goed binnenklimaat. Nieuw is dat dit systeem de ventilatie automatisch aanpast aan het vocht- en CO-gehalte. Dat is efficiënt en bespaart energie.

Onderhoud gevels

Dat is nog niet alles. Lefier voert ook onderhoud uit aan de gevels. Het houtwerk wordt geschilderd en het metselwerk opgefrist. In de woningen maken de oude stoppenkasten plaats voor een moderne meterkast. Sommige woningen hebben een verouderde badkamer, keuken en toilet. Als dat zo is, worden deze vervangen.

Planning

In maart 2023 is het werk begonnen. Rond de zomer pakt Lefier de woningen aan de Dukdalf in Lewenborg aan. In de loop van het jaar zijn alle 108 woningen klaar als het goed is. 

Verduurzamen naar energielabel A

Lefier wil dat huurders betaalbaar kunnen blijven wonen. Ook met de huidige energieprijzen. Veel woningen zijn al verbeterd naar energielabel A. En daar komen steeds meer woningen bij. Om de verduurzaming te versnellen heeft Lefier goede afspraken gemaakt met vier vaste bouwpartners. In 2023 worden ruim 3300 woningen in Groningen en Drenthe aangepakt.

www.lefier.nl

Tags: , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X