Nieuws Corporatie Mercatus Startblock-woningen

Published on maart 2nd, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Mercatus bouwt 18 duurzame Startblock-woningen

Startblock start in de week van 27 februari met het plaatsen van 18 duurzame Startblock-woningen voor Mercatus in Emmeloord. De keuze voor Startblock-woningen komt bij Mercatus voort uit twee wensen. Als eerste iets doen aan de woningnood onder jongeren en ten tweede, zoals opgenomen in hun visie, geen blijvende schade toe brengen aan de aarde en te gaan voor duurzaamheid.

Duurzaamheid

De houten woningen van Startblock zijn instapklaar en kunnen dus snel door jongeren bewoond worden. De woningen worden namelijk volledig in de fabriek gebouwd en als ze geplaatst worden dan zijn elektrische installaties, keuken en badkamer al aanwezig. Voor een bouwplaats betekent dit minder vervoersbewegingen van installatiebedrijven. Door deze keuze draagt Mercatus bij aan minder CO2-uitstoot. Ook van Wieren Special wil de CO2-uitstoot van zijn vervoer voor dit project verminderen. Voor het eerst zetten zij elektrisch vervoer in om met ‘emissieloos’ vervoer de Startblock-woningen voor Mercatus te vervoeren naar de bouwlocatie. Binnen de transportwereld is dit een unieke stap voor Van Wieren Special.

De Startblock-woningen zijn instapklaar

De 18 Startblock-woningen voor Mercatus worden geplaatst in de week van 27 februari tot en met 3 maart in de Hellingahage in de wijk Emmelhage in Emmeloord. De houten, energiezuinige en compacte woningen worden verhuurd aan starters tussen 18 en 29 jaar. De woningen zijn instapklaar. Geen gedoe met behangen en sauzen. Nadat de huurder iets op de vloer heeft gelegd kan deze de woning direct inrichten. Het is het tweede project voor bedrijf Startblock in hun vestigingslocatie Emmeloord. In de Meldestraat zijn de eerste woningen al gerealiseerd.

Elektrisch transport

Voor Van Wieren Special is dit transport meteen een eerste ervaring met elektrisch vervoer:
Dit speciale transport van Van Wieren Special voor woningcorporatie Mercatus maakt onderdeel uit van een subsidieprogramma “Emissieloos bouwen” waarin Startblock BV en Van Wieren Special samen werken met TNO.
Door een subsidiebijdrage van het ministerie BZK en de samenwerking met TNO wil Startblock de CO2-footprint van woningen zoveel mogelijk verlagen en een reductie van NOx-uitstoot te realiseren. Verder wil Startblock samen met Van Wieren Special gaan voor het ontwikkelen van een emissieloze bouwplaats en is de keuze van het elektrisch vervoer een eerste aanzet.

Net als voor Mercatus zijn ook voor het management van Startblock duurzaamheid en circulariteit de speerpunten binnen hun bouwvisie. Beide organisaties zijn trots op de realisatie van de woningen in Emmelhage en het elektrisch vervoer van Van Wieren Special.

https://www.mercatus.nl/News/4860/

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X