Nieuws

Published on januari 30th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Patrimonium Barendrecht en ERA Contour sluiten ketensamenwerking voor verduurzamen 2047 woningen

Een samenwerking voor de komende 11 jaar, daarvoor tekenden Peter Manders, directeur-bestuurder van woningcorporatie Patrimonium Barendrecht en Bianca Seekles, directievoorzitter van TBI-onderneming ERA Contour, op maandag 23 januari een overeenkomst. De gezamenlijke intentie is om in die tijd 2047 grondgebonden én hoogbouw-woningen te verduurzamen naar minimaal energielabel A.

“Dit zijn natuurlijk immense getallen” aldus Michel Ouwens, adjunct-directeur Bestaande bouw bij ERA Contour. “Niet eerder sloten we zo’n langdurige overeenkomst met een opdrachtgever voor zo’n brede verduurzamingsaanpak. We zijn er trots op dat Patrimonium Barendrecht onze huidige samenwerking in deze mate wil uitbouwen met als gezamenlijk doel haar woningbezit zo snel én efficiënt mogelijk te verduurzamen.”

Uitbreiding van de samenwerking voor grondgebonden en hoogbouw woningen

Beide partijen spraken eerder al uit samen ruim 800 grondgebonden woningen van Patrimonium Barendrecht te verbeteren en verduurzamen. Daarvoor loopt de zogenoemde ‘groot onderhoudstrein’ al sinds 2021. Met deze overeenkomst komt daar een extra ‘trein’ bij die specifiek gericht is op de verduurzaming van hoogbouw-woningen. Manders: “Met het uitbreiden van de samenwerking kunnen we versnellen, omdat er een tweede trein naast de eerste gaat lopen. Tegelijkertijd kunnen we door de lange duur van onze overeenkomst, onze samenwerking steeds verder verfijnen. Dat leidt zonder twijfel tot een nog hogere efficiëntie en nog lagere kosten.”

Minimaal energielabel A

In de overeenkomst is vastgelegd dat alle woningen verduurzaamd worden naar minimaal energielabel A. “Het belangrijkste is natuurlijk dat vooral onze bewoners daar de vruchten van plukken in de komende jaren. Zij krijgen een energiezuinig thuis dat ook qua wooncomfort aanzienlijk verbetert. Daar doen we het uiteindelijk voor!” aldus Manders.

Mooie stap richting behalen doelen Klimaatakkoord

Voor woningcorporaties in Nederland ligt er een grote opgave om hun 2,3 miljoen huurwoningen vóór 2050 te verduurzamen, om de doelen uit het Klimaatakkoord te behalen. Met deze langdurige ketensamenwerking spannen Patrimonium Barendrecht en ERA Contour zich in om die doelen, én de tussendoelen uit 2030, te behalen.

Foto: Bianca Seekles (ERA Contour), Michel Ouwens (ERA Contour) en Peter Manders (Patrimonium Barendrecht) zijn trots op de ketensamenwerking waarbij voor 2047 woningen een energiesprong naar minimaal label A gerealiseerd wordt.


www.patrimoniumbarendrecht.nl 

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X