Nieuws 𝐎𝐯𝐞𝐫 𝟑 𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 geeft TONI&GUY Studio de cursus Cut&Colour for Individuals. TONI&GUY geeft je de allerbeste training en neemt je mee op een reis van leren, inspiratie en groei, waardoor je het vertrouwen krijgt om het beste uit jezelf te halen. Als je #gemotiveerd, #vastberaden en #gepassioneerd bent over haar, kom dan mee op reis om professionele vaardigheden op een zeer hoog niveau te leren. Wie?⁠ TONI & GUY NL ⁠ Wanneer?⁠ 27 maart ⁠ Waar?⁠ TONI&GUY Rotterdam ⁠ Kosten?⁠ € 240,- Is er geen plek meer over of kan je geen plek meer vinden in je agenda? Niet getreurd, in december deze cursus nog een keer plaats. Lees meer hierover op Tophair.nl! #tophairmagazine #haarstylist #haarstyling #tophairbenelux #kapperszaak #dekapper #kapsel #kapsalon #haartips #kapper #kapster #kappernederland #haarinspiratie #haarverzorging #krullen #knippen #haarkleur #haarproblemen #haartrends #haartrend #haaraccessoire #haarproducten

Published on januari 17th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Van Alckmaer levert eerste woningen nieuwe Bloemwijk op

Donderdagmiddag 12 januari onthulden langst wonende bewoner Loes, Irma van Leeuwen (directeur woningcorporatie Van Alckmaer) en Gijsbert van Iterson Scholten (wethouder Wonen) gezamenlijk het tegeltableau. Het tableau is een herinnering aan de oude wijk en vormt bovendien een mijlpaal in het bouwproces. De oplevering van de eerste woningen in de nieuwe Bloemwijk vindt binnenkort plaats. 

Wederopbouw van de nieuwe Bloemwijk

Er is veel gebeurd sinds begin 2018 duidelijk werd dat nieuwbouw voor de Bloemwijk de beste en enige oplossing was. De constructieve staat van de circa 100 jaar oude woningen bleken van onvoldoende kwaliteit om comfortabele, energiezuinige en betaalbare woningen voor de bewoners te realiseren. Eind 2021 startte woningcorporatie Van Alckmaer met de sloop van de eerste woningen. Er komen in totaal 170 woningen. Het bouwtraject vindt in fasen plaats. De eerste nieuwe woningen, in het hart van de wijk, zijn inmiddels een feit. 

Waardering voor de bewoners, we doen het samen

“Met deze eerste woningen is het eerste deel van de nieuwe wijk zichtbaar. Een mijlpaal die we graag met alle betrokkenen vieren. Ons doel is een fijn thuis bieden voor onze huurders, vandaag én morgen. De nieuwe, toekomstig bestendige woningen gaan dit realiseren. Maar het is natuurlijk een ingrijpend proces voor alle bewoners. De onthulling van dit tableau grijpen we daarom ook aan om onze waardering te laten blijken. We zijn enorm blij met de inbreng en goede samenwerking met de bewoners”, vertelt Irma van Leeuwen. Van Alckmaer is nauw opgetrokken met bewoners en gemeente Alkmaar. Via inspiratiesessies en werkgroepen met bewoners, zijn de plannen bedacht voor de nieuwe wijk. Van het wonen tot de inrichting van de openbare ruimte en (groen)voorzieningen. 

Maar liefst 60% van de bewoners keert terug 

Van Alckmaer bouwt met aannemer Jorritsma Bouw aan de nieuwe wijk vanuit de ‘tuindorpgedachte. Een wijk met “dorpse kwaliteiten”, herkenbare, traditionele woningen, ruimte, groen en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Om de sfeer van de wijk te behouden keren historische elementen terug, zoals steegpoorten en gevel ornamenten. Wethouder Gijsbert van Iterson Scholten: “Dit gaat een prettige wijk worden om te wonen. Qua sfeer maar ook de afwisseling van appartementen, starterswoningen, kleinere en grote eengezinswoningen. Dit maakt het wonen geschikt voor iedereen. Of je nu jong, oud, alleenstaand bent of een gezin hebt. Een waardevolle toevoeging voor de stad Alkmaar”. Dat de wijk geliefd is blijkt uit het feit dat maar liefst 60% van de bewoners terugkeert zodra de nieuwe woning is opgeleverd. De bouw van de woningen gaat volgens planning. Het doel is dat de wijk eind 2025 gereed is.

Duurzame woningen en Project POCITYF

Van Alckmaer bouwt duurzame woningen, voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Daarmee kan een groot deel van de energie worden opgewerkt die de bewoner nodig heeft. De wanden, vloeren en daken zijn zeer goed geïsoleerd. De woningen voldoen aan Energielabel A+++. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2 uitstoot. Dat is beter voor het milieu én de portemonnee van de bewoners.
Daarnaast is Bloemwijk, onderdeel van Project POCITYF.  Project POCITYF is in het leven geroepen door de Europese Unie om historische steden zoals Alkmaar groener, slimmer en leefbaarder te maken. Alkmaar werkt in de rol van voorbeeldstad met POCITYF aan ‘energie positieve gebieden’. Dat houdt in dat een gebied of gebouw méér duurzame energie produceert dan ze zelf gebruikt. 

Over Van Alckmaer

Wij verhuren woningen aan mensen die niet zelfstandig een geschikte woning op de woningmarkt kunnen vinden. We doen dit met een hart voor wonen. We vinden het belangrijk om de huurprijs betaalbaar te houden en ons in te zetten voor prettige en levensloopbestandige wijken.

https://www.vanalckmaer.nl/nieuws/onthulling-tegeltableau-markeert-oplevering-eerste-woningen-nieuwe-bloemwijknbsp/

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X