Nieuws

Published on februari 1st, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonveste bereikt in Haaren hoogste punt van 7 sociale huurwoningen

Het hoogste punt is bereikt van 7 sociale huurwoningen in Beekdal Haaren. Wooncorporatie Woonveste, bouwbedrijf Hendriks Coppelmans uit Oss en gemeente Oisterwijk vierden deze mijlpaal samen op 24 januari 2023.

Directeur bestuurder Eric van den Einden en wethouder Eric Logister hijsen samen de vlag. ‘Het is al even geleden dat Woonveste bouwde in Haaren’, vertelt Eric van den Einden. ‘Wij zijn trots dat we in het voorjaar de eerste sleutels aan de toekomstige bewoners mogen overhandigen.’

Locatie

Dit plan is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Haaren (nu: gemeente Oisterwijk) op de locatie aan de Pastoor Verrijtlaan (nu: Beekdal) waar voorheen sporthal ‘Beekdal’ stond. De locatie bevindt zich in Haaren dicht bij het centrum, waar alle voorzieningen te vinden zijn, maar ook tegen het buitengebied van het dorp aan. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Visser & Bouwman. Naast de 7 patiowoningen van Woonveste bouwen zelfbouwers 7 patiobungalows. Dit gebeurt via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Eric Logister is enthousiast over het bouwplan: “Ik ben blij met deze duurzame woningen in de sociale huursector. We hebben een grote woningbouwopgave en in dit plan komen meerdere doelen samen. Ook de samenwerking met CPO-project Beekdal is een mooi voorbeeld hoe het kan.”

Planning

In de derde week van januari konden geïnteresseerden reageren op deze woningen. De oplevering van de woningen wordt verwacht in het voorjaar van 2023.

Woningtype

De patiowoningen zijn ‘gasloos’ en ‘nul-op-de-meter’. Dat betekent dat ze zelf net zoveel energie kunnen opwekken als ze verbruiken. De opgewekte energie is afkomstig van de zon en de woning wordt verwarmd door een warmtepomp met bodembron.

De huurwoningen hebben een gebruiksoppervlakte van ongeveer 93 m². De begane grond is voorzien van woonkamer met open keuken, hoofdslaapkamer, hal en toilet. Op de begane grond is ook een badkamer met douche, wastafel en toilet. In de badkamer bevinden zich ook wasmachine- en drogeraansluiting. De eerste verdieping heeft een ruime overloop, een slaapkamer en een techniekruimte voor de installaties.

https://www.woonveste.nl/nieuwsoverzicht/in-haaren-hoogste-punt-bereikt-van-7-sociale-huurwoningen/

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X