Nieuws

Published on januari 11th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Zeeuwland reikt sleutels uit van nieuwbouw Vrouwenpolder

Op woensdag 11 januari 2023 reikt Zeeuwland de sleutels uit van de 4 levensloopbestendige woningen aan de Palsterstraat in Vrouwenpolder. Deze woningen zijn gebouwd met een nieuw bouwconcept dat zorgt voor een snelle bouw. Dit maakt het realiseren van betaalbare woningen voor de doelgroep nog beter mogelijk.

Het nieuwe bouwconcept

De nieuwbouw is gebouwd op de fundering van de ‘duplexwoningen’ die voorheen op deze plek stonden. Dit is mogelijk omdat de nieuwe woningen minder zwaar zijn dan de woningen die er stonden. Daarnaast zijn de nieuwe woningen prefab geleverd. Dit alles zorgt voor een zeer snelle en droge bouw. Ook in dit nieuwe bouwconcept kregen de bewoners de mogelijkheid om zelf de kleuren te kiezen van de keuken en badkamer.

Levensloopbestendige woningen

De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. De zolder op de verdieping is vrij in te delen door de bewoners. De woningen hebben een eigen tuin met berging en zijn bestemd voor kleine huishoudens vanaf 55 jaar.

Energieneutraal

De woningen zijn zeer energiezuinig, mede door toepassing van zonnepanelen, hoge isolatiewaarde, vloerverwarming, HR++ glas en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een vraaggestuurde mechanische ventilatie. WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Deze woningen hebben het ‘Nye-Uus’ ontwerp dat afgelopen zomer de Zeeuwse architectuurprijs heeft gewonnen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit ‘s-Heer Arendskerke verzorgde de bouw van de woningen.

Verhuur woningen

Alle woningen zijn verhuurd. Eén woning heeft Zeeuwland toegewezen aan een huurder die terugkeert naar de nieuwbouw. Deze huurder woonde tijdelijk in een wisselwoning. De overige drie woningen zijn geadverteerd op Zuidwestwonen.nl.

https://www.zeeuwland.nl/News/2140/

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X