Nieuws

Published on april 16th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Vidomes levert eengezinswoningen Van Alkemadestraat in Delft op

In de zomer van 2020 startte BAM Wonen – in opdracht van Vidomes – met de bouw van 68 appartementen en 23 eengezinswoningen aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat in Delft. Inmiddels zijn de eerste eengezinswoningen in het project opgeleverd.

Overhandiging eerste sleutel
Op dinsdagochtend 6 april overhandigde Daphne Braal, bestuurder Vidomes, de sleutel aan de eerste nieuwe bewoners van één van de eengezinswoningen. Eerder die ochtend nam zij, samen met Tom Jongen, directeur BAM Wonen, een kijkje op het bouwterrein en in de woningen.

Energiezuinige woningen en bijzondere woonvorm
Alle woningen in dit nieuwbouwproject worden energiezuinig en levensloopbestendig gebouwd. Dit betekent dat huurders – ook als zij minder mobiel zijn – langer zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast maken de toekomstige huurders deel uit van een bijzondere woonvorm voor en door bewoners.

Daphne Braal, bestuurder Vidomes: “Met het opleveren van de eengezinswoningen aan de Van Alkemadestraat zetten we de eerste concrete stappen in het creëren van een woonvorm waar jong en oud, met en zonder zorgvraag met elkaar samenleeft in dit stukje van de Kuyperwijk. Samen met de bewoners en partners in het project en in de wijk bouwen we de komende maanden verder aan een woongemeenschap waar mensen naar elkaar omkijken en die echt iets toevoegt aan de Kuyperwijk.”

Samenwerking Vidomes met Pieter van Foreest, gemeente Delft en Delft voor Elkaar
Vidomes werkt in dit project samen met Pieter van Foreest, de gemeente Delft en Delft voor Elkaar. Zij ervaren dat er behoefte is aan woonvormen waar mensen zelfstandig, maar toch ook samen kunnen wonen. Ook mensen met een lichte zorgbehoefte kunnen hier terecht, met ondersteuning in de wijk.

Petra de Jongh, Raad van Bestuur Pieter van Foreest: “Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief, een mooie nieuwe woonvorm waar samen en samenwerking centraal staat.”

Karin Schrederhof, wethouder gemeente Delft: “Nog geen jaar geleden vierden we de eerste paal van dit project. Dat was gelijk ook de aftrap van een nieuw avontuur, voor Vidomes, Pieter van Foreest en voor Delft. Het avontuur heet ‘nabuurschap’ en is gericht op méér dan samen wonen alleen. Mooi dat dit tot stand komt in de Kuyperwijk. We zijn als gemeente erg blij met dit initiatief, wat natuurlijk begint bij de bewoners! Daarom wensen we hen ook heel veel woongeluk. We kijken ernaar uit om hun eerste ervaringen te horen.”

“De eengezinswoningen aan de van Alkemadestraat zijn nu een mooi voorbeeld van Delft met Elkaar”, sluit Elzo Niemeijer, manager Delft voor Elkaar, af.

Planning
De eengezinswoningen leveren we in de komende vier weken op. De appartementen volgen rond de bouwvakvakantie. Naast de woningen aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat, levert Vidomes dit jaar nog twee nieuwbouwprojecten – samen met BAM Wonen – op: het Rijnlandpad in Leidschendam-Voorburg en de Professor Schoemaker Plantage in Delft.

https://www.vidomes.nl/over-ons/actueel/nieuws/oplevering-eengezinswoningen-van-alkemadestraat-in-delft/

Tags: , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X