Close-Ups

Published on september 22nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Intratone is klaar voor duurzame toekomst

Intratone helpt corporaties met het nakomen van prestatieafspraken met gemeenten, ook op het gebied van duurzaamheid en betaalbaar wonen.

Intratone is fabrikant van intercom- en toegangsbeheersystemen, speciaal gericht op appartementengebouwen. Daarmee is het bedrijf actief op de markt waar ook woningcorporaties het meest vertegenwoordigd zijn. “Wij kunnen corporaties helpen met het nakomen van bijvoorbeeld prestatieafspraken met gemeenten, ook op het gebied van duurzaamheid en betaalbaar wonen.”

Intratone werkt met draadloze systemen en dat is uniek, zegt Michael Kennedy, Area Sales Manager bij Intratone Nederland. “Onze systemen hoeven alleen bij de deur voeding te hebben en kennen verder geen bedrading die door het gebouw loopt. In het geval van een appartementengebouw met zo’n tachtig bewoners, heb je het al gauw over een paar kilometer aan kabel dat Intratone op deze manier uitspaart. De systemen besparen zo niet alleen geld aan bekabeling, maar worden daarmee voor corporaties ook goedkoper om aan te schaffen.” Intratone helpt corporaties zo ook om prestatieafspraken na te komen, waarin onder meer zaken als duurzaamheid en betaalbaar wonen zijn opgenomen. “Door de besparing op bekabeling en gebruik van plastic leveren onze systemen meteen winst op, zowel voor gebruikers als corporaties.” De toepassingen van Intratone springen daarmee handig in op een behoefte in de markt. “Heel veel corporaties lopen tegen dezelfde problemen aan, zeker bij nieuwbouw of renovatie van panden die al dertig of veertig jaar oud zijn. Ga je dan weer investeren in toegangssystemen die eigenlijk niet bijdragen aan duurzaamheid, of kies je voor de toekomst? Steeds meer corporaties kiezen voor dat laatste, mede ook omdat hun bewoners dat van hen verwachten.”

Dichtbij en op maat

Intratone zet belangrijke schreden op het gebied van duurzaamheid, schetst Kennedy. “Niet alleen besparen corporaties bekabeling door onze draadloze oplossingen. Het gaat verder dan dat. We zijn een Europese fabrikant die levert vanuit Frankrijk. Geen ellenlange vervoersbewegingen vanuit Azië dus, wat ook weer de nodige milieuwinst oplevert en bovendien snelle levering garandeert. Verder bouwen wij alle systemen op maat. Bij ons vind je dus geen grote voorraden; alles wat we bouwen gaat ook de deur uit.” Daar komt nog bij dat ook in het toegangsbeheer de nodige duurzaamheidswinst wordt geboekt. “Corporaties groeien, schaalvergroting vindt steeds meer plaats en daarmee groeit ook het verzorgingsgebied van corporaties. Om al die panden goed te beheren is het handig dat onze slimme oplossingen via één centrale vestiging van de corporatie te beheren zijn. Voor de meeste ingrepen zijn dus geen fysieke autoritten nodig. Neem bijvoorbeeld een bewonersmutatie. Voorheen moest er een nieuw naambordje worden gemaakt en op de deur worden geschroefd. Dat kan nu allemaal digitaal. Je bespaart tijd, menskracht en materiaal. Met Intratone-systemen kunnen woningcorporaties tienduizenden euro’s per jaar besparen.”

Klaar voor de toekomst

De duurzame toegangssystemen van Intratone zijn ook levensloopbestendig. “Met onze systemen kunnen deuren op afstand worden geopend, waardoor bewoners hun handen vrij hebben om bijvoorbeeld een tas boodschappen naar binnen te dragen. Bewoners die minder goed ter been zijn, zijn hiermee enorm geholpen. Met proximity-lezers kunnen de deuren ook worden geblokkeerd als de bewoner zijn sleutel kwijt is. Toegang op afstand verschaffen is ook handig omdat steeds meer partijen toegang tot panden nodig hebben. Neem mantelzorgers of schoonmakers. Met een simpele handeling in het systeem krijgen zij op bepaalde tijdstippen toegang. En alleen op die tijden dus, en niet in het weekend. Zo verhogen onze systemen ook de veiligheid van bewoners. We zijn niet alleen klaar voor een duurzame toekomst maar houden ook rekening met de toekomst van de bewoners.” 

Meer weten over de duurzame aanpak van Intratone? Kijk op www.intratone.nl.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X