Nieuws Regionale realisatieagenda's wonen Rotterdam

Published on maart 16th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Ook het Rijk tekent voor meer sociale en betaalbare woningen in de regio Rotterdam

Zuid-Hollandse bestuurders hebben met minister De Jonge van BZK de Regionale realisatieagenda’s wonen ondertekend. Daarmee bekrachtigt Zuid-Holland de afspraak om tot en met 2030 maar liefst 250.000 woningen te bouwen. In de regio Rotterdam gaat het om ongeveer 100.000 woningen. Dat worden 57.000 betaalbare woningen, waarvan 28.000 sociaal (inclusief 22.500 door corporaties).

Met het ondertekenen van de ‘Realisatieagenda wonen regio Rotterdam’ is het draagvlak voor de realisatie van onze eerder vastgelegde ambitie uit het Regioakkoord 2022 nog groter geworden. Ondertekenaars staan voor oplossingen, innovatie en samenwerking. De in de Realisatieagenda opgenomen kritische succesfactoren zijn uitdagingen. Uitdagingen die we in gezamenlijkheid aangaan en moeten oplossen. We zijn blij met deze samenwerking; de woningcrisis te lijf. Zo komt uit huis gaan, samenwonen, het gezin uitbreiden of fijn oud worden weer binnen bereik. Zonder dat passende huis kunnen die stappen niet gezet worden.

Jan Willem Mijnans, wethouder Wonen van de gemeente Nissewaard en voorzitter van het Samenwerkingsverband Rotter­dam: “Het is positief dat vele gemeenten meer sociale en middeldure woningen willen gaan bouwen. Maar papier is geduldig, we moeten nu wel gezamenlijk echt aan de slag. Want te veel huishoudens zoeken een betaalbare woning en kunnen die op dit moment lastig vinden. Iedereen ziet dat het nodig is en daarom is het belangrijk dat we er alles aan doen om de afgesproken aantallen te realiseren. Daarvoor zijn alle ondertekenende partijen nodig.”

Annemarieke van Ettinger-van Herk, directeur Maaskoepel, is blij met de ondertekening. En ook voor dit mooie moment geldt: “Het gaat nu om twee dingen; het waarmaken van deze belofte en het verder opplussen van de sociale ambities. Ik merk dat bij de corporaties keihard wordt getrokken aan de realisatie, ook met initiatieven zoals ‘De Rotterdamse Bouwversnelling’, dus dit is een mooie vervolgstap en zeker niet de laatste.”

Ook andere bij wonen betrokken partijen (Neprom, Bouwend Nederland, NVM, IVBN, Woningbouwers Nederland, Stichting CoKopen, Vereniging Eigen Huis, Aedes, Woonbond, Stedin en Evides) steunen de ondertekening van de Realisatieagenda wonen regio Rotterdam.

Nu ook het Rijk tekent voor de realisatie van meer sociale en betaalbare woningen in de regio Rotterdam zal samen hard gewerkt moeten worden om mooie projecten mogelijk te maken op goede locaties.

www.maaskoepel.nl

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X