Nieuws Samenwerking voor Wonen en Zorg

Published on februari 28th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Samenwerking tussen Magentazorg, Sint Joseph en corporatie Kennemer Wonen voor Wonen en Zorg

Maandag 20 februari zijn de handtekeningen gezet onder de intentieovereenkomst voor De Kloosterhof aan de Mericilaan in Bergen. Het voormalig klooster dat enkele jaren geleden is omgebouwd tot 54 appartementen, blijft een plek om prettig te wonen, met zorg en ontmoeting nabij. De Kloosterhof is daarmee een plek waar men naar elkaar omziet, respect heeft voor elkaar en zorg kan ontvangen als dat nodig is. “Mensen worden ouder en blijven langer dan voorheen zelfstandig thuis wonen. Dit vraagt om andere woonvormen, waarbij niet alleen de woning levensloopgeschikt is, maar waarbij ook de inrichting van de woonomgeving en de nabije voorzieningen bijdragen om langer thuis te kúnnen blijven wonen,” aldus Jeannette Fornerod, manager Klant & Markt bij Kennemer Wonen.

Omkijken naar elkaar en zorg nabij

Op dit moment worden de 54 appartementen bewoond door de Zusters Ursulinen van Bergen, reguliere huurders van 65 jaar en ouder en leden van Woongroep Feniks, een woongroep voor senioren. Door de samenwerking met elkaar aan te gaan, ontstaat een gemeenschap waar men naar elkaar omkijkt. Suzan Ernst, directeur Zorg aan Huis van Magentazorg: “Voor sommige ouderen betekent langer thuis blijven wonen dat er meer ondersteuning nodig is. Het netwerk speelt hierbij een enorm belangrijke rol. De activiteiten in een gemeenschappelijke ruimte, een spreekuur van een wijkverpleegkundige of een plek om samen te lunchen. De Kloosterhof heeft verschillende ruimten die in de toekomst geschikt gemaakt kunnen worden voor bijvoorbeeld ontmoeting, activiteiten en voorlichting. De ondersteuning om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen, kan uiteindelijk bestaan uit zorg, begeleiding of ondersteuning aan huis. Magentazorg kan 24 uur zorg op deze locatie en omgeving leveren.”

Plek voor ontmoeting

De kloosterhof wordt daarmee een plek waar betrokken bewoners en bewoners uit de directe omgeving elkaar kunnen ontmoeten. Jules Post, algemeen overste van de Zusters Ursulinen van Bergen en voorzitter van de Katholieke Instelling Sint Joseph: “Deze manier van samenleven garandeert dat de zusters in een religieuze gemeenschap voorzien van goede zorg kunnen blijven leven en het geeft vorm aan de maatschappelijke bewogenheid die de zusters altijd gekenmerkt heeft. Het is een mooie invulling van het voormalige klooster van de zusters.”

https://www.kennemerwonen.nl/over-ons/publicaties/nieuws/samenwerking-tussen-magentazorg-sint-joseph-en-kennemer-wonen-voor-wonen-en-zorg/

Tags: ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X