Nieuws Woonstichting SSW locatie Werkschuit

Published on februari 27th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woonstichting SSW bouwt nieuwe huurwoningen op locatie Werkschuit

Naar verwachting staat er over ruim anderhalf jaar een nieuw gebouw met huurwoningen aan de Beatrixlaan in Bilthoven. Op 22 februari ondertekenden Woonstichting SSW en Bolton Bouw de ontwikkelovereenkomst voor dit nieuwbouwplan op de locatie van de voormalige Werkschuit. In het gebouw komen in totaal 27 appartementen: 15 sociale huur en 12 middenhuur.

Fraai plan

De herontwikkeling van cultureel centrum Werkschuit nam enige jaren in beslag. De gemeente stelde samen met aanwonenden de randvoorwaarden op voor deze locatie. In 2019 is het bestemmingsplan vastgesteld en in 2022 kocht SSW de grond van de gemeente. Na een aanbestedingsprocedure is Bolton Bouw geselecteerd om het plan te ontwikkelen en realiseren. AAArchitecten ontwierp een fraai gebouw met drie woonlagen en een flauwe kap. Het merendeel van de woningen kijkt uit op de speeltuin aan de zuidzijde.
Bij de presentatie aan de omwonenden kreeg het ontwerp veel positieve reacties. Als de bouw is afgerond, gaat de gemeente de speeltuin en de openbare ruimte om het gebouw een opknapbeurt geven.

Planning

Het streven is rondom de zomervakantie van 2023 te starten met de bouw. Dit zal ongeveer een jaar duren. Begin 2024 start de verhuur. De woningen worden aangeboden via WoningNet. Vooraf inschrijven is niet mogelijk.

Goed nieuws voor woningzoekenden

Danny Visser, directeur-bestuurder van Woonstichting SSW, is erg blij met de nieuwe woningen. “In onze gemeente moeten woningzoekenden ruim elf jaar wachten op een sociale huurwoning. Ook aan middenhuurwoningen is een schrijnend tekort. Met deze 27 nieuwe woningen lossen we het woningtekort natuurlijk niet op, maar het is wel een stap in de goede richting. Dat is goed nieuws voor woningzoekenden”.

Bij de foto

Na ondertekening van de ontwikkelovereenkomst, schudden Danny Visser, directeur-bestuurder van Woonstichting SSW, en Peter Bol, directeur Bolton Bouw, elkaar de hand op een goede samenwerking bij de realisatie van 27 nieuwe huurappartementen in Bilthoven.

Foto: Jeroen Jumelet

https://www.ssw.nl/News/2977/

Tags: , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X