Nieuws

Published on december 22nd, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

126 appartementen Venlo energetisch gerenoveerd door corporatie Antaris.

Het vernieuwen van de verwarmingsinstallatie en de bemetering is een van de belangrijkste onderdelen van de energetische renovatie. De gasketels in de techniekruimte zijn verouderd. Deze zijn vervangen door een nieuwe warmtekrachtkoppeling (WKK). Dit is een mini-energiecentrale, die weliswaar gas verbrandt, maar toch erg duurzaam en energiezuinig is. Maar liefst 96% van het gas wordt namelijk omgezet in stroom én warmte. De stroom gaat rechtstreeks naar de meterkast van elke woning en de warmte wordt gebruikt voor de verwarming en warm water. De leidingen worden goed geïsoleerd, de radiatoren vervangen en er komt een mechanische ventilatie in elke woning. Dat zorgt voor een fijn binnenklimaat. Ook wordt de renovatie aangegrepen om de woningen gasloos te maken.

Aansluitend aan de werkzaamheden in de techniekruimte, wordt gewerkt aan de buitenkant van het woongebouw en de algemene ruimtes. In het voorjaar van 2021 staan de binnenrenovaties op het programma. Over alle werkzaamheden worden de bewoners steeds stap voor stap geïnformeerd.

Benieuwd wat de renovatie precies inhoudt? Bekijk dan de renovatiebrochure.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X