Nieuws

Published on oktober 8th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Actium start met bouw passieve woningen Norg

Begin november starten de bouwwerkzaamheden aan het Oosterveld in Norg. Woningcorporatie Actium bouwt in deze spiksplinternieuwe woonwijk zestien passieve woningen in samenwerking met C+M+B Ontwikkeling en architectenbureau Archiview. Als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien, worden de woningen naar verwachting eind februari 2020 opgeleverd.

Primeur voor Actium

Voor de woningcorporatie is dit een primeur. Met de bouw van deze passieve woningen start Actium een nieuwe pilot op het gebied van duurzaam en betaalbaar wonen. Hiermee geeft de woningcorporatie een vervolg aan een eerdere pilot in Assen waarbij dertig energiezuinige, aardgasloze woningen werden opgeleverd. De passieve woningen in Norg worden waar kan circulair gebouwd. Er wordt veelal gebruik gemaakt van recyclebare- en/of biobased materialen. Door de woningen grotendeels demontabel en in prefab uit te voeren, is de bouwtijd erg kort en is de stikstof belasting voor de omgeving te verwaarlozen. Dit komt met name doordat er gebruikgemaakt wordt van moderne vrachtwagens en het aantal vervoersmomenten met deze bouwmethode klein is.

Start verhuur

De woningen met op de begane grond een woonkamer, keuken en toilet en op de verdieping twee slaapkamers en een doucheruimte en een (fietsen)berging in de tuin krijgen een huurprijs van € 607,46 excl. servicekosten (prijspeil 2019). Geïnteresseerden kunnen van 8 oktober t/m 15 oktober reageren op één van de huurwoningen op www.hurenvanactium.nl.

Duurzame, kindvriendelijke wijk

Oosterveld wordt een ruime, rustige wijk in de prachtige groene omgeving van Norg. In deze nieuwe woonwijk komen in totaal 225 huizen: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen en rijtjeswoningen. Zowel koop als huur. Het wordt een groene wijk met volop mogelijkheden om buiten te spelen. Op een steenworp afstand bevindt zich het levendige centrum van Norg dat omringd is door weilanden, bossen en heidevelden.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X