Nieuws

Published on maart 17th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WSL levert weer 16 gasloze appartementen op 

Huurders van het nieuwe appartementencomplex aan de Groot Agteveldlaan in Achterveld kregen eind februari de sleutel van hun nieuwe huis. Het complex met 16 appartementen is onderdeel van nieuwbouwwijk Groot Agteveld. Wethouder Wim Vos overhandigde mevrouw Bakker woensdag 9 maart officieel de eerste sleutel. 

Het appartementencomplex bestaat uit 16 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Acht woningzoekenden kregen met voorrang een appartement aan de Groot Agteveldlaan omdat hun huidige appartement in Achterveld wordt gesloopt. Zo ook het appartement van mevrouw Bakker: “Ik heb jaren met plezier gewoond in mijn oude huis, maar het was wel klein en tochtig. Mijn nieuwe appartement is een stuk ruimer, heeft een grotere tuin en is erg comfortabel. Ik ben er ontzettend blij mee.” Tot de feitelijke sloop worden de bestaande appartementen tijdelijk verhuurd op grond van de Leegstandswet.  

Indeling van de appartementen
De bouw van de twee appartementencomplexen startte in het voorjaar van 2021. Er is veel aandacht voor kleur, materialen en energiezuinigheid. De appartementen zijn gasloos, hebben warmtepompen en op het dak ligt een fors aantal zonnepanelen. Ze hebben één of twee slaapkamers én een balkon of terras dat grenst aan de woonkamer en open keuken. Ieder appartement heeft een eigen berging.

Meer sociale huurwoningen
In januari maakte WSL ook al 12 huurders blij met een gasloos appartement in Achterveld. Met deze twee gebouwen samen voegt WSL 28 appartementen toe aan het betaalbare sociale woningaanbod. De wijk Groot Agteveld bestaat straks uit ongeveer 240 woningen, waarvan Koopmans Bouw bijna een derde voor WSL realiseerde. Later dit jaar levert WSL ook nieuwe sociale huurwoningen op in Maanwijk en de Hof van Liz. Hiermee schiet WSL lekker op met de ambitie om het aantal sociale huurwoningen in de gemeente Leusden uit te breiden naar 2.800.

https://www.wsleusden.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X