Nieuws appartementencomplex opgeleverd door woningstichting Sint Antonius van Padua

Published on september 18th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningstichting Sint Antonius van Padua levert appartementen Langehorst op

Na een bouwtijd van iets minder dan een jaar is appartementencomplex Langehorst officieel opgeleverd door ontwikkelende bouwer Trebbe aan woningstichting Sint Antonius van Padua. Langehorst biedt plaats aan 22 sociale huurappartementen en is gerealiseerd op Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte is de jongste uitbreidingswijk van Noordwijkerhout en is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe.

De officiële oplevering is een bijzondere mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Onder toeziend oog van de aanwezigen onthulden huurders een bankje. Dit bankje krijgt een plek in de entree van het appartementencomplex.

Voor de woningstichting zijn het de eerste appartementen op het landgoed. Padua directeur-bestuurder Anneke Allewijn: “Wij zijn bijzonder trots dat we deze 22 duurzame en gelijkvloerse woningen aan ons bezit mogen toevoegen. Padua heeft nu meer dan 2.000 woningen, een bijzondere mijlpaal in onze 105-jarige geschiedenis. Met dank aan de provincie Zuid-Holland voor de verleende subsidie, waardoor we samen in een versneld tempo duurzame sociale woningen kunnen realiseren. We wensen alle bewoners veel woongeluk toe!”

Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe, is trots. “Al meer dan drie jaar bouwen we hier op het landgoed. Duurzaam en gezond woongeluk voor iedereen, daar gaan we voor. Met de toevoeging van deze 22 sociale huurappartementen zetten we weer een mooie stap richting onze ambitie.”

Niels van Ginkel, directeur Novaform Rotterdam: “Vol trots kijken wij naar de realisatie van dit prachtige appartementengebouw wat van het Landgoed een plek maakt voor iedereen. Wij wensen de bewoners veel woongenot.

Langehorst, een plek voor iedereen

Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt een plek voor iedereen. Hier zijn al twee appartementencomplexen met zowel koopappartementen als appartementen voor de vrije sectorhuur gerealiseerd. De nieuwste aanwinst is het gebouw Langehorst en is ontworpen door KOW Architecten. Het is een speels ontwerp, onder andere door de uitspringende balkons en het metselwerkaccent in zachte natuurtinten. De bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de appartementencomplexen in Langehorst omgeven door een kader van bomen en groen.

Duurzaam en toekomstbestendig

Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste normeringen op het gebied van duurzaamheid. De appartementen zijn aangesloten op het collectieve warmtesysteem dat gerealiseerd wordt in Landgoed in den Houte. Met deze duurzame installatie kunnen de bewoners hun appartement verwarmen en koelen. Door de combinatie met hoogwaardige isolatie, zijn de huurders straks ook verzekerd van een betaalbare energielast.

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Novaform / Trebbe en is gesitueerd op het Bavo-terrein. Dit terrein diende in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein niet langer voor de zorg nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin, met veel water en karakteristieke witte bruggetjes, wordt binnen enkele weken officieel geopend. De Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse Tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project is mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.

Landgoed in den Houte krijgt vorm

Inmiddels zijn er ruim vierhonderd woningen en appartementen gerealiseerd op Landgoed in den Houte. In totaal komen hier ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling.

https://www.ws-padua.nl/over-ons/organisatie/nieuws/appartementen-langehorst-officeel-opgeleverd


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X